Tensio

Tensio er blant Norges største strømnett-virksomheter. Vi har regionansvaret for strømforsyningen til Trøndelag. Forsyningsområdet har en befolkning på rundt 500 000 innbyggere og er i areal på størrelse med hele Danmark.

Vi er på vakt 24/7 for at energiforsyningen skal fungere døgnet og året rundt.

Forsyningsområdet består av 29 000 km linje/kabel, 100 trafostasjoner og 13 000 nettstasjoner. Alt dette måvirke sammen hele tiden for at strømforsyningen skal fungere normalt.

De kommende årene skal mer av energiforbruket i Norge komme fra fornybare kilder, og det betyr at vi som har ansvaret for strømnettet får flere og mer krevende oppgaver. Tensio er med sine rundt 500 medarbeidere en av Midt-Norges største arbeidsplasser.

Tensio er et konsern medTensio TS (Trøndelag sør) og Tensio TN (Trøndelag nord) som datterselskaper. Tensio TN og Tensio TS tilsvarer det som tidligere var kjent som henholdsvis NTE Nett og TrønderEnergi Nett.

Administrasjonssenteret vårt ligger på Stjørdal, og driftshovedkvarterene våre ligger i Trondheim (TensioTS) og i Steinkjer (Tensio TN).

Tensio eies av NTE (40%), TrønderEnergi (40%) og KLP (20%).

Audhild Kvam er konsernsjef iTensio, og Jan Arve Haugan er styreleder.

Besøk nettside

Før du går videre...

Vil vi informere at vi bruker førsteparts og tredjeparts informasjonskapsler samt andre sporingsteknologier fra tredjepartsutgivere for å gi deg den fulle funksjonaliteten til nettstedet vårt, for å tilpasse brukeropplevelsen din, utføre analyser og levere personlig annonsering på våre nettsteder, apper og nyhetsbrev på tvers av internett og via sosiale medieplattformer. Derfor samler vi inn informasjon om brukeren, nettlesermønster og enheten. Du velger selv om du ønsker å akseptere eller avslå dette. Å ikke samtykke eller trekke tilbake samtykke kan ha negativ innvirkning på visse funksjoner og funksjonalitet.

Les mer om vår personvernserklæring her.